Sunday, February 15, 2009

Chemical People - So Sexist


Το ντεμπούτο των Chemical People ήταν μία από τις τελευταίες μου αγορές. Το βρήκα κυριολεκτικά καταχωνιασμένο σε ένα τοπικό δισκάδικο με την τιμή στο οπισθόφυλλο να αναγράφεται πεισματικά σε δραχμές! 

Το ''So sexist'' κυκλοφόρησε το 1988 στην Cruz records (θυγατρική εταιρεία της SST στην oποία κυκλοφόρησε σχεδόν όλο το back catalogue των Skin Yard μεταξύ άλλων). Οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν ήδη μυριστεί την απουσία του εξώφυλλου το οποίο για λόγους αισθητικής (και μόνο) αποφάσισα να μην το ποστάρω. Ναι με ένα απλό googl-αρισμα θα καταλάβει κανείς την φρικωδία του θεάματος. Όπως και να χει, ας αφήσουμε τα διαδικαστικά και ας μπούμε στο ζουμί.

Ας μεταφερθούμε τώρα, τρία χρόνια πριν το πολυεθνικό breakthrough της κοχλάζουσας indie rock πραγματικότητας : οι προθέσεις (σχετικά πιο) αγαθές, η σκηνή (σχετικά πιο) υγιής, οι πειραματισμοί (σχετικά πιο) συγκρατημένοι και η προυπόθεση για έναν καλό δίσκο είναι η παντελής απουσία fillers.. Έτσι λοιπόν θα περιοριστώ στα απαραίτητα δίχως να προβώ σε ανούσιες αναλύσεις για μία ανέμελη σχεδόν εποχή. Όποιος γουστάρει μεταγενέστερους Descendents, τους φοβερούς Καναδούς The Nils και ακόμη πιο πρόσφατα power pop σχήματα όπως oι Doughboys (οι αναφορές δεν είναι τυχαίες, ψάξτε το) θα βρεί εδώ την υγειά του. Η διασκευή σε Kiss δεν έχει αρνητικές παρενέργεις τελικά...

Go Chemical or die dorkface!

Download

Chemical People

Cruz/SST

No comments: