Saturday, January 31, 2009

Channel 3 - After the Lights go Out


Πω, πω τι δίσκος. Νομίζω πως κάθε λογικός άνθρωπος που έχει μία σχετική επαφή με το αντικείμενο (το punk rock ντε, και το μελωδικό μάλιστα) μπορεί να αναφερθεί στην συγκεκριμένη δουλειά με παρόμοιο θαυμασμό. Η ιστορία είναι απλή : οι Channel 3 (Ch3) ηχογράφησαν δύο full lengths για λογαριασμό της Καλιφορνέζικης Posh Boy (label που έχουν περάσει πολλά συγκροτήματα της εποχής όπως οι Tsol, oι Social D, Vandals και οι τεράστιοι Agent Orange), οι οποίοι ακόμη και σήμερα θεωρούνται αξεπέραστοι. Στην συνέχεια στράφηκαν σε πιο ραδιοφωνικούς ήχους χάνοντας μεγάλο μέρος της νεανικής τους ορμής αλλά κρατώντας σχεδόν αλώβητη την ποιότητα τους. Παραδόξως το συγκρότημα είναι ενεργό μέχρι και τις μέρες μας!

Το Αfter the lights go out (1983) είναι ένα αριστούργημα. Τα πάντα, από τις συνθέσεις και τους πανέξυπνους, καυστικούς στίχους μέχρι το πανέμορφο artwork μυρίζουν κλασικούρα. Και έτσι είναι, θα ήταν ανόητο να το αμφισβητούσαμε. Με κομματάρες τύπου ''What About me'', ''Manzanar'', ''Can't Afford It'', ''Seperate Peace'' και rock'n roll σφυροκοπήματα όπως αυτό του ομώνυμου, αναρωτιέσαι καμμιά φορά πως δεν απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα. Εδώ χώνεται και το προσωπικό μου γούστο βέβαια το οποίο με ''αναγκάζει'' να θεωρώ μεγαλύτερη σύνθεση τον pre-indie rock ύμνο ''I'll take my chances''. Ανατριχιαστικό!

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η επανακυκλοφορία του δίσκου σε βινύλιο υπάρχει σχεδόν παντού και η χαμηλότατη τιμή του (κοντά στο δεκάευρω) κάνει το ''After the lights go Out'' μία επιβεβλημένη αγορά! 

Download

Channel 3

Poshboy

No comments: